Kategorier
Tandvård

Att söka akuttandvård i Stockholm

Har man råkat ut för en allvarlig tandskada eller har akut tandvärk finns det ett bra råd. Det är att söka akuttandvård i Stockholm för att få behandling.

En akut tandskada kan uppstå genom en olyckshändelse. Det kan vara en olycka man råkat ut för som att köra omkull med cykeln eller snubbla. Det kan också vara en idrottsrelaterad skada. Exempelvis en närkamp inom fotbollen eller en alldeles för hög innebandyklubba. Vilken anledningen än är så kan man ibland behöva söka tandvård akut.

Idag har fler och fler tandläkarmottagningar gått över till ett digitalt bokningssystem online. Då kan man som patient gå in själv och boka en akuttid för att få snabb hjälp med sin skada. Får man en akuttid kan man med hjälp av digital röntgen snabbt få en överblick över eventuella tandskador. Då kan man också möjliggöra snabb diagnos och en eventuell behandling av tandläkaren.

Akuttandvård med digital teknik

Ibland behöver akuttandläkaren rådfråga andra tandläkare och få en extra bedömning av skada eller tandproblem. Då kan de koppla upp sig mot andra tandläkare via en digital konferens. Då kan de diskutera direkt och skicka digitala bilder som komplettering inför beslutet.

Detta är ju en teknik som inte bara tandläkare har. Många har sedan pandemin fått en vana att ha digitala konferenser som underlättar saker och ting. Det finns många bra digitala teknologier och hjälpmedel idag som kan användas hos tandvården. Det kan underlätta både för såväl tandläkare som patienter.

Röntgen på olika sätt hos akuttandvården

När man söker akuttandvård i Stockholm hjälper tandläkaren alla patienter som sökt hjälp. Ibland kan man göra en tillfällig lösning av patientens tandproblem. Så att det tillfälligt lindrar och man ser till att det bokas en tid hos den vanliga tandläkaren som uppföljning. Det kan ju hända att man behöver ha en uppföljande behandling där för att få rätsida på problemet.

Man kan även få göra en CBCT-datortomografi om det finns misstanke om skador på exempelvis käke eller misstanke om tumörer. Det innebär att man låter röntgenapparaten snurra runt patienten som själv är stilla. Det är en smärtfri och väldigt patientvänlig väg att röntga på. Dock är det viktigt att veta att man ibland även behöver komplettera med klassisk röntgen för att kunna se allt.

Trygga tandläkare som arbetar inom akuttandvård

När man söker akuttandvård i Stockholm kan man vara trygg och lugn. De har sett allt från patienter som bitit sönder en tand till traumapatienter. Oavsett vilka patienter som söker så blir de bemötta både lugnt och tryggt. Det är många patienter som upplever tandvården som en obehaglig miljö. Därför undviker en del personer att gå på regelbundna kontroller hos sin tandläkare.

Det är bland annat då man istället hamnar hos akuttandvården för sina tandvårdsproblem. Tandläkarna som arbetar inom akuttandvård är väl medvetna om att patienterna kan känna obehag inför besöket. Ibland kan man få lyssna på musik som man tycker om för att hitta lugnet inför undersökningen. Så nästa gång det inträffar en akut tandskada eller tandvärk som molar och gör ont – kontakta akuttandvården.