Kategorier
Bygg

Rörmokare rycker ut på Lidingö

När naturen spelar oss spratt och ger oss väderförhållanden utöver det vanliga blir det ibland problem. Då blir det mycket jobb för alla rörmokare på Lidingö.

Det var med den kunskapen hon kunde slappna av på sin lediga dag. Regnet kom fortfarande även om det inte var mycket. Så efter lunch bestämde hon sig för att dra ur sängkläderna och slänga in i tvättmaskinen. Den nya tvättstugan låg i källaren och var något som hon var mycket stolt över.

Vädret under natten hade varit utöver det vanliga. Något som Amanda hade gissat men fick klart besked om när hon såg nyheterna på morgonen. Skyfallet hade varat stora delar av natten och orsakat massor av problem, särskilt runt Lidingö. Amanda var tacksam över att hon bodde i ett nytt hus och inte skulle drabbas av översvämning i källaren som många andra.

Akut kontakt med rörmokare

Hon samlade ihop lite mer tvätt från barnens rum och begav sig nedåt. Hon gick i egna tankar så det var inte förrän hon satte fötterna på källargolvet som de plötsligt blöta strumporna skvallrade om att någon var fel. Hon såg ner och blev stående i förvåning och sedan fasa. Hon stod i en decimeter med iskallt vatten.

När hon till sist kom ur sin låsta position skyndade hon uppför trappan. Halkade på de blöta strumporna och fick sansa sig. I hallen låg mobilen. Snabbt öppnade hon Googleassistenten och bad om ett nummer till rörmokaren. Sedan tryckte hon på ringknappen och hörde signalerna gå fram.

Rörmokare kom som en räddande ängel

Hon hade tur och fick fatt i en rörmokare som precis avslutat ett jobb hos en annan kund. Denne kom till huset och det var då hon fick reda på att det var hon som orsakat översvämningen. Kvällen innan hade hon tagit in barnens cyklar i garaget. Mobilen hade ringt och disträ som hon blivit hade hon glömt att stänga källardörren.

Rörmokaren som precis hade varit ute på uppdrag hade redan allt i bilen och kunde därför komma snabbt. Vattnet kunde börja pumpas ut men det var först senare hon kunde se efter hur det gått. Amanda var så tacksam att rörmokaren kommit trots den tuffa dagen. Hon visste att denne troligtvis ville hem snarast men gjorde kaffe och smörgåsar som denne kunde ta med sig när jobbet var klart.