Kategorier
Bygg

Rörmokare i Uppsala som kan ta hand om hela renoveringen

Ska ni göra en tillbyggnad så att köket blir större? Ta då hjälp av en rörmokare i Uppsala med totalentreprenad. Då slipper ni anlita flera olika firmor.

En tillbyggnad med tillhörande köksrenovering kräver noggrann planering och skickliga hantverkare som exempelvis rörmokare, snickare och takläggare. Men då en tillbyggnad förändrar fasaden och husets utseende, måste man även ansöka om ett bygglov. Det kan vara bra att börja med detta ifall att man måste ändra ritningarna för att få ett godkännande.

Att även göra upp en budget i ett tidigt stadium kan vara bra, särskilt om man inte har obegränsat med pengar. Budgeten har också ofta stor betydelse för valet av inredning och material. Men tänk på att en utbyggnad och ett nytt kök bidrar till att huset ökar i värde. Därför kan det vara värt att satsa lite extra och ta ett lån från banken.

Anlita en rörmokare med totalentreprenad

En utbyggnad och en köksrenovering är ett lite större byggprojekt som kräver många olika typer av hantverkare som exempelvis snickare, takläggare, golvläggare, elektriker och rörmokare. För att slippa blanda in flera olika mindre firmor kan man använda sig av en rörmokare med totalentreprenad.

Totalentreprenad gör att man sparar både pengar och tid, vilket leder till mindre stress. Man slipper att själv leta upp pålitliga hantverkare och kontrollera att de har rätt behörighet. I stället ansvarar rörmokaren för att arbetet flyter på och att rätt hantverkare alltid är på plats. Skulle det uppstå problem vet man också vem som är ansvarig och som man ska prata med.

Så mycket kostar det att anlita en rörmokare Uppsala

Vill du anlita rörmokare i Uppsala för att bygga ut huset och renovera köket kan det vara bra att kontakta en rörmokare redan i ett tidigt stadium. Ta in offerter från några olika rörmokare som erbjuder totalentreprenad och jämför priser. En seriös firma kommer alltid ut på plats, annars går det inte att lämna ett realistiskt prisförslag.

Den rörmokare man anlitar ska tidigare ha utfört liknande uppdrag men även kunna lämna referenser från tidigare kunder. Det kan också vara bra att kontrollera firman genom att ringa Skatteverket och ta reda på om det finns några skulder. En firma med dålig ekonomi kan gå i konkurs vilket kan resultera i att arbetet avstannar.